dissabte, 9 d’abril del 2022

AGRADABLE VISITA AL CENTRE DE XAVIER SARRIÀ



Professors i professores de  Valencià i Valors amb Xavi  Sarrià


El passat 24 de març l'alumnat de 4t d'ESO va gaudir de la visita de Xavi Sarrià, escriptor no solament de llibres, sinó de bona part de les cançons de tota una generació, si parlem de música en valencià. Fou cantant i guitarrista del mític i pioner grup de rock en valencià: "Obrint pas", encara que el seu últim disc va ser en solitari. Pròximament publicarà un nou disc: CAUSA

 Podeu conéixer tota la informació de les publicacions de llibres i discos de Xavi Sarrià en la seua  web i rets socials.

Alumnat en la xarrada

A partir del llibre de lectura de l'autor que s'havia treballat en aquest curs, "Totes les cançons parlen de tu", Xavi va desplegar en la seua intervenció tota una declaració d'intencions sobre la necessitat d'escriure i de com l'obra, en part, contava alguns episodis de la seua vida ficcionats; però amb un tema molt evident, la importància de la música en aquesta.
 Després de la seua interessant xarrada, es va "obrir pas"  a un col.loqui  en el qual els alumnes i els professors  tingueren l´oportunitat de fer-li preguntes sobre la seua obra, el grup,i anècdotes curioses.
Foto d'alumnat de 4ESO a la fí de la xarrada

Foto de l'alumnat de 4ESO amb l'autor
Afegiria també, personalment, que el llibre "Totes les cançons parlen de tu" és molt del gust del joves i adolescents de Bunyol i de la Foia,per si mateix, però també per la tradició rockera i de grupets de música que hi ha hagut i encara hi ha al poble,durant molts anys. Que Bunyol  i la comarca, no sols té unes bandes de música clàssica boníssimes i meravelloses, també té i ha tingut un fum de grups de rock, i a hores d'ara, una escola de rock, és a dir, que la tradició perdura. El grup "Obrint Pas" segur que el coneixen el seus pares i fins i tot, ells mateixos.


 Aquesta activitat s'ha realitzat gràcies a la Biblioteca Valenciana (https://bv.gva.es/va/)  i el seu programa de foment de la lectura en l'ensenyament. 
Finalment dir, que ens va agradar molt l'activitat, que Xavi ens va captivar ,tant a l'alumnat, com al professorat  que tingueren la sort de hi assistir.



EL BACHILLER ARTÍSTICO EN EL MERCADILLO NAVIDEÑO DEL CASTILLO DE BUÑOL

  El Bachillerato de Artes del IES La Hoya de Buñol, desde las asignaturas de Técnicas de Expresión Gráfico-plásticas y Proyectos Artísticos...