dissabte, 21 de gener del 2023

CONCURS "Ford impulsando sueños"


El dijous 19 de gener participarem en una formació - concurs organitzada per l'ONG Aipc Pandora en col·laboració amb Ford. Esta activitat va ser organitzada per Orientació i l'equip de Convivència i va a ser possible gràcies a la col·laboració de les tècniques de joventut de la Mancomunitat, Mari i Paloma.

El alumnat assistent va ser part del equip dels MEYA de 3er d'ESO, alumnat del programa de mediació i ajuda del nostre IES, junt un altre grup d'alumnat de 1er de Batxillerat.

La activitat va consistir en un hackathon,  un gran esdeveniment on, en equips de 8 xiques i xics, vam dissenyar projectes per a millorar un repte o problema social, mediambiental o educatiu en el nostre entorn, centre o localitat. 

En total van participar 30 grups, dels quals només sis passaven a la final. Nosaltres vam participar  amb tres grups, és a dir tres propostes o projectes super interessants i finalment va ser seleccionat un d'ells.

Els centres  participants van ser entre altres: IES Guillem d'Alcalà, IES Vicent Andrés Estellés, IES Federica Montseny, IES La Coma, Escuela Profesional Xavier...

Els tres projectes que presentarem van ser: "La ley de las 4R" per a millorar el Medi ambient, "Cibermeya" per a millorar les relacions en red i "Inmitos. Acompanyament  nouvinguts" per millorar la integració del alumnat procedent d'altres països. Aquest últim va ser el primer seleccionat o guanyador de la trobada.

Enhorabona a tot el nostre alumnat participant i especialment als finalistes de 1er de Batxillerat: Miguel Ortí, Alba Calvente, Jimena Navarro, Aitana Juan, Laura Díaz, David Alonso i Estela Martínez.

Ara estem en la segona fase de formació que consisteix en un curs de 6 jornades de formació els dissabtes al matí en la Universitat Politècnica per a acabar de desenvolupar el projecte, que posteriorment s'exposarà en la final de Madrid.

Així doncs ens en anem a Madrid!!! 👏👏  Molta sort¡ És un gran projecte¡ Mereix guanyar¡



DIA DEL LLIBRE, TAULA REDONA I VIDEO DE L'EQUIP MEIA

  El passat 23 d’abril, Dia del Llibre, part de  l’alumnat de Literatura Universal, amb la professora Ana Perpiñán  de l’IES LA HOYA DE BUÑO...