dimecres, 29 de maig del 2024

VISITA DE MARTA MORENO, AUTORA DE L'OBRA DE TEATRE "FRANZ I MARION"

MARTA MORENO DEBAT AMB L’ALUMNAT DE 4T D’ESO SOBRE L’HOLOCAUST I LA MEMÒRIA HISTÒRICA



Marta Moreno i Pizarro

 


El passat dimecres 22 de maig l’IES la Hoya de Buñol va tindre la sort de què ens visitara una de les autores teatrals amb més projecció de futur del panorama Nacional. Marta Moreno Pizarro va guanyar el premi Palanca i Roca de teatre en valencià el passat 2021 amb la seua obra Franz i Marion i la seua obra Aythami fou guardonada amb el premi Buero Vallejo de teatre modern en 2023.


L’autora va participar d’un debat amb l’alumnat de quart d’ESO arran del seu llibre sobre Marion Pritchard, una activista Holandesa que durant l’Holocaust va salvar centenars de xiquetes i xiquets jueus registrant-los com a fills propis i creant una xarxa de llars d’acollida. 


A partir d’aquesta obra l’alumnat ha reflexionat sobre la humanitat, sobre el paper dels mitjans de comunicació en els conflictes, sobre la acció o inacció social davant les injustícies i sobre la necessitat de tancar les ferides històriques. Aquestes reflexions pretenen enllaçar amb el projecte de memòria històrica del centre i encoratjar l’alumnat a participar-hi activament quan comencen primer de batxillerat. També forma part del Plà lector del centre i del projecte de Plurilingüisme.


La xarrada i el debat posterior van estar molt interessants i amb molta participació per part de l'alumnat. És tot un luxe poder fer aquestes trobades amb els autors i autores d'obres llegides.


Des de l’IES volem agrair la participació desinteressada de Marta Moreno en les nostres activitats i el temps dedicat a preparar les seues intervencions.


Fotografíes de l'acte










VIAJE FIN DE CURSO 4 ESO

  VIAJE FIN DE CURSO   4 ESO     Durante los días 25 al 29  de junio, 65 alumnos de 4 ESO,  junto con 5 profesores, disfrutaron de un corto ...