dilluns, 29 de novembre del 2021

RECUPERANT LES ARRELS, A L`IES BUNYOL

 

L’IES la Hoya de Buñol va acollir la vesprada del passat 19 de novembre la presentació del vídeo resum que s’ha realitzat sobre el projecte Arrelant el Territori: La Foia deBunyol/Xiva. Aquest vídeo forma part de les activitats de les dones que conformen la iniciativa Arrelant el Territori, projecte d’identificació i difusió de sabers i pràctiques tradicionals del territori valencià.

L’audiovisual és un resum de les diferents accions i entrevistes en les quals han col·laborat professores i alumnes de l’IES. En aquestes converses i experiències les alumnes van poder conéixer de primera mà dones i hòmens de la comarca que mantenen, i en alguns casos recuperen, diferents processos artesanals que estan en perill de perdre’s.

En l’acte de presentació del vídeo vam poder disfrutar de la presència i testimonis d’algunes i alguns protagonistes d’aquesta història: persones que custodien i cuiden  els sabers tradicionals i que només escoltant-les transmeten no sols la saviesa sinó l’estima, l’emoció i la necessitat de preservar oficis, pràctiques i coneixements artesanals que formen part de la nostra història.

Durant l’acte també es va presentar la revista REC de l’Instituto de Estudios Comarcales Hoya de Buñol-Chiva.

"Arrelant el territori" va ser un projecte interdisciplinar  que es va realitzar durant el curs 2019, -20, a l`IES, en les assignatures optatives de 2n.  Batxiller, FAG(Fonaments d'Administració i Gestió) i  Arts Escèniques, encapçalades i dirigides  per les professores del centre Maria Tamarit , Teresa Giraldos i Berta Máñez, però especialment per un grup de alumnes voluntàries molt involucrades en el tema: Bertha Perpiñán, Alba Esteve, Blanca Aldás, Lucía Gil, Leticia Navarro, Marta López i Mónica Simón. Feren un treball d' investigació amb entrevistes a moltes persones del poble i de la comarca que actualment encara realitzen treballs autòctons, artesans,i ecològics, en perill d'extinció, que  necessariament hem de valorar i conservar pel ben de tots.

 El projecte va culminar amb una interessantíssima exposició al  vestíbul del centre, que resumía excepcionalment el projecte,


 Gràcies a les pioneres del projecte, gràcies a  Maria , Teresa i Berta  i a les seues excel.lents alumnes ,   gràcies, per suposat, a totes les persones protagonistes que han volgut col.laborar i  gràcies a l'IES per permetre'ls desenvolupar aquest projecte i que els altres poguéssim  en gaudir tant.



 A la fi, tenim el video on es pot visualitzar perfectament el projecte general i l'aportació del nostre centre en particular.


Un excel.lent projecte, sense cap dubte, com es va reflectir clarament en el video de la presentació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL BACHILLER ARTÍSTICO EN EL MERCADILLO NAVIDEÑO DEL CASTILLO DE BUÑOL

  El Bachillerato de Artes del IES La Hoya de Buñol, desde las asignaturas de Técnicas de Expresión Gráfico-plásticas y Proyectos Artísticos...