dimarts, 25 d’octubre del 2022

CONCERT, RECITAL DE POEMES I SOPAR HOMENATGE A VICENT ANDRÉS ESTELLÉS

 

El Departament de Valencià, la Comissió de Plurilingüisme i el Departament d'Activitats Extraescolars han col·laborat en la primera edició del SOPAR ESTELLÉS a la Foia de Bunyol. És un homenatge al poeta de Burjassot que segueix l’estela del format consolidat a altres poblacions valencianes, en les quals,com a Bunyol,s'ha tingut el patrocini d'ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ i de la Diputació de València; a més, en el nostre cas també hi han col·laborat l'INSTITUT D'ESTUDIS COMARCALS DE LA FOIA DE BUÑOL/XIVA, la Biblioteca Municipal i el restaurant Venta Pilar de Bunyol.

 

El sopar va ser el passat dissabte 22 d'octubre. Va començar amb un concert-recital gratuït de TOMÁS DE LOS SANTOS, en el qual el cantant va interpretar cançons amb la lletra de poemes de Vicent Andrés Estellés, Lluís Llach i també de producció pròpia.



Tomàs de los Santos al pati de Venta Pilar

Després, un grup d'alumnes i professors de l'IES La Hoya de Buñol va recitar poemes de l'autor homenatjat: "Les muntanyes" (Mural del País Valencià), "Hi ha encàrrecs, hi ha consignes" (L'hotel París), "Vaig fent el trist catàleg" (L'hotel París) i "La dona que ven coses, a la nit…" (L'hotel París), entre altres. "Assumiràs la veu d'un poble", del Llibre de meravelles, amb Josep Sesé a la dolçaina i recitat pels alumnes Paula Arnau, Serena Ferreri, Dídac Llorenç, Greta Pérez, África Sebastián i Arian Vallés, i pels professors Josep López i Ana Perpiñán, va proporcionar un dels moments inoblidables de la vetllada. I és que tant el concert com el recital van ser molt del grat del públic present al pati de Venta Pilar, i així ho demostraren els nombrosos aplaudiments després de cadascuna de les intervencions. 


   
Professorat del Departament de Valencià
presentant l'acte.
Alumnat de primer de Batxillerat:
Greta Pérez, Dídac Llorenç
África Sebastián i Arian Vallés.



Professorat i alumnat recitant amb la música de la  Muixaranga, amb Josep Sesé a la dolçaina.
  
Alumnat de segon de Batxillerat:
Serena Ferreri i Paula Arnau.


A sota, podeu gaudir d'uns vídeos curts de les actuacions musicals, unes píndoles xicotetes però representatives de la nit tan especial que vam gaudir.





I ja, per concloure, només em queda dir que va ser un plaer i un orgull que en un poble castellanoparlant com és Buñol es preparara un homenatge a un dels poetes més grans en la nostra llengua com és Vicent Andrés Estellés, i que s'organitzara amb tanta serietat i sensibilitat. Gràcies, ho torne a dir, a Manel Pastor, de l'IEC (Foia de Bunyol), a Ana Perpiñán, Josep Sesé i Josep López, professors del Departament de Valencià de l'IES, i és clar, a tot l'alumnat participant i professorat, que ho feren realment bé. S'hauria de repetir l'any vinent, sense dubtar-ho.


Alumnes i professores en l'acte recitant "La dona que ven coses, a la nit", del llibre L'hotel París.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EL BACHILLER ARTÍSTICO EN EL MERCADILLO NAVIDEÑO DEL CASTILLO DE BUÑOL

  El Bachillerato de Artes del IES La Hoya de Buñol, desde las asignaturas de Técnicas de Expresión Gráfico-plásticas y Proyectos Artísticos...