diumenge, 5 de febrer del 2023

ANELLAMENT D'OCELLS , alumnat de FORESTAL/AGRÀRIES




El passat 26 de gener vam celebrar una jornada d'anellament científic amb els alumnes de 2n de Forestal comptant amb la presència de José Lucas, anellador avalat pel SEO/BirdLife. L'activitat consistia a explicar els objectius i realitzar una demostració d'una jornada de camp. Els alumnes van poder gaudir de la captura de 5 ocells de l'espècie tallarol capnegre (Sylvia melanocephala); van ajudar amb les anotacions de les mesures biomètriques preses a l'ocell i, a la fi, amb la seua solta. A més a més, van presenciar com es col·loca la tela japonesa per dur a terme la captura; van identificar l'espècie per tal de saber quin tipus d'anella cal posar-li, i van aprendre com es posa l'anella a la pota. També van prendre mesures de l'ala, 3a primària, tars, greix i múscul per, finalment, pesar-la i soltar-la novament amb la finalitat que puga ser recapturada i ens proporcione informació sobre la seua longevitat, moviments, etc.


 

Cal destacar que els alumnes van aconseguir identificar un mascle i una femella gràcies a les explicacions prèvies. Així mateix, van veure la manera de distingir les edats d'aquesta espècie, ja que en aquest cas els mascles es poden separar buscant-los a l'ala un contrast entre les plomes amb vora grisenca (adultes) i les que tenen la vora marró (juvenils). També es va comentar que hi ha altres criteris d'identificació de sexe i edat en funció de cada espècie -informació recollida en la bibliografia que se'ls va mostrar.

 

Prèviament a aquesta activitat, els alumnes van rebre informació per part dels professors que varen assistir a la jornada. 


I com a mostra, ací teniu més fotografies i vídeos de l'activitat. Els alumnes van aprendre i gaudir moltíssim amb aquesta interessant demostració i xarrada. 



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIA DEL LLIBRE, TAULA REDONA I VIDEO DE L'EQUIP MEIA

  El passat 23 d’abril, Dia del Llibre, part de  l’alumnat de Literatura Universal, amb la professora Ana Perpiñán  de l’IES LA HOYA DE BUÑO...