divendres, 27 d’octubre del 2023

II FESTA ESTELLÉS A BUNYOL

 






El divendres 20 d'octubre, a les 19 hores, al restaurant-posada bunyolenc Venta Pilar, es va celebrar la II Festa Estellés. Esta festa comptà amb el suport d'Acció Cultural del País Valencià, l'Institut d'Estudis Comarcals de la Foia de Bunyol-Xiva, l'IES La Hoya de Buñol, la biblioteca de Bunyol i el restaurant Venta Pilar; la trobada consistí en la lectura i les representacions davant el públic assistent de poemes del gran Vicent Andrés Estellés, el gran poeta de Burjassot. També hi hagué un concert de música amb cançons basades majoritàriament en els seus textos, i un sopar commemoratiu durant el qual alguns dels assistents llegiren poemes estellesians.

Enguany, tal com el passat, presentaren l'acte Manel Pastor com a representant de l'IEC La Hoya i Ana Perpiñán professora i cap del Departament de Valencià de l'IES. A continuació, van recitar poemes Delmundo Milà i Francis Ruiz, per part de la biblioteca; immediatament després, els alumnes de 1r de Batxillerat de l'institut que cursen l'assignatura de Literatura Universal van llegir poemes i van representar una xicoteta actuació amb textos del poeta. Totes dues actuacions van estar genials.

L'esdeveniment va finalitzar amb un meravellós concert de Francesc Anyó a la veu i Enric a la guitarra amenitzant la vetlada i fent-nos gaudir amb meravelloses versions musicades dels poemes d'Estellés i altres poetes valencians.

Ací teniu fotos i vídeos del recital i concert.

FOTOS DEL RECITAL

FRANCIS RUIZ I DELMUNDO MILÁ PER PART DE LA BIBLIOTECA DE BUNYOL


           







ALUMNAT DE LITERATURA UNIVERSAL  1 BATX





FOTOS I VIDEOS DEL CONCERT DE FRANCESC ANYÒ













NOMBROSOS APLAUDIMENTS

FRANCESC ANYÒ  I ENRIC A LA GUITARRA




I a la fi, el sopar, que, a més de la molt agradable companyia i el bon menjar al qual ens té acostumats aquest restaurant, emmarcà el preciós recital d'alguns dels assistents. Un acte senzill, d'una qualitat absoluta. Vam gaudir de la bona poesia, de la bona música, d'un bon sopar i d'una bona companyia com foren l'alumnat i els assistents a l'acte.

Ací teniu fotos del recital durant el sopar.

Assum  Ferrando, professora de Valencià




Sandra Clemente, professora de Castellà

Pablo Mora, professor de Valencià

Manel Pastor, de l'IEC

Ana Perpiñán cap del departament de Valencià


Les paraules d'Ana Perpiñán en les xarxes descriuen l'acte molt bé. 

Gràcies a totes les persones que ho heu fet possible, sobretot als 16 alumnes que no tingueren cap dubte de participar, no ixen en les fotos, però llegiren la tendresa. @francescanyo i Enric posaren l'art i el talent d'anys cantant el poeta. Milà i Francis, els col·laboradors necessaris, amants de l'art, dels versos, de la vida. Fou una bella nit. 

Gràcies a @majocortes21 per les fotos i vídeos i especial menció a @pastor.manel veritable iniciador de la proposta. 

Gràcies també a @ventapilar que sempre està disposada a cedir-nos l'espai i la taula. @bibliotcabunyol @ieclahoya @accioculturalpv.

Esperem que el curs vinent es continue celebrant l'esdeveniment amb el mateix èxit o encara més  que enguany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

DIA DEL LLIBRE, TAULA REDONA I VIDEO DE L'EQUIP MEIA

  El passat 23 d’abril, Dia del Llibre, part de  l’alumnat de Literatura Universal, amb la professora Ana Perpiñán  de l’IES LA HOYA DE BUÑO...